Biografie

De duiven zijn nooit uit het repertoire verdwenen. Manro groeide uit tot een nationaal begrip, moeiteloos krijgt hij 1500 mensen op de banken. Maar de kleine zelfstandige van weleer heeft zich ook ontwikkeld als zakenman. Drie man in vaste dienst. En op het industrieterrein in z’n woonplaats is achter een zwarte gevel met spiegelende ramen een imposant gebouw verrezen als kantoor en theater. “ Je moet met je tijd mee”, zegt hij zelf.

Roland Potman (Manro), ”Roland met de duiven” werd hij vroeger in z’n woonplaats genoemd. Veelal met ontzag, soms klonk 'n beetje cynisme door. Van dat laatste heeft hij zich nooit iets aangetrokken. “Goochelen was z’n passie, hij wilde niks anders. Het stond voor hem steeds als een paal boven water. Alleen op deze manier zou wenste hij aan de kost willen komen”. Op 18-jarige leeftijd draaide hij al 140 voorstellingen per jaar. Hij heeft er zelf een eenvoudige verklaring voor. “Als je echt iets wilt en je hebt er ook het talent voor, dan moet dat lukken”.

In z’n privé woning, waarvan de schoorsteen wordt gesierd door een enorme zwarte goochelaarshoed, blaakt Manro van zelfvertrouwen. Z’n glimlach is ontwapenend edoch z’n houding is ingetogen. Hij staat liever voor een volle zaal met mensen. Hij is de perfectionist die zijn optredens altijd goed voorbereid. Samen met Lois neemt hij het publiek mee op een reis vol illusies. Onmogelijke verdwijningen en verschijningen, bizarre verplaatsingen. En dat alles tegen een decor van vuur, rook en natuurlijk geheimzinnigheid. En dat ongeveer 200 keer per jaar! Maakt niet uit waar: van stampvolle schouwburgzalen tot personeelsfeestjes, van winkelopeningen tot presentaties van de nieuwste producten van gerenommeerde bedrijven.

Roland Potman begon al op de lagere school. Hij vertelt dat iedereen uit de klas iets moest doen. De een deed een toneelstukje, de ander las wat voor. Bij Roland moest en zou dat anders: die kwam met een goochelact, na dagenlang oefenen op zijn slaapkamertje. Toen hij 14 jaar jong was trad hij op in het destijds populaire jongerenprogramma ‘Stuif es in’ Daarna stroopte hij talloze talentenjachten In Nederland af. Hij won de Tommy Cooper Trofee. Toen hij nog maar net 20 jaar was had hij al 30 televisieoptredens gedaan’. Manro's carrière kwam er door in een stroomversnelling terecht.

In 2005 opende Manro de deuren van zijn eigen theater in Meppel, -Studio Gala- hier vinden tegenwoordig de Dinnershows plaats. Ook weer in eigen beheer ontwikkeld compleet met Dinner en een geweldig avondvullend showprogramma. De shows op locatie duren momenteel tussen de 30 en 40 minuten. In die korte tijd kunt u zien hoe duiven verschijnen, verdwijnen en en uiteindelijk transformeren naar twee loopeenden. Manro & Lois presenteren een klassieke duivenact, welke in een modern jasje is gestoken. In deze act komt overduidelijk de liefde voor de duiven en de passie voor de magic naar boven. Dit gecombineerd met de nodige humor waarbij de toeschouwers dingen doen waar ze zelf niets van begrijpen, wat leidt tot zeer komische situaties. Manro & Lois zijn een uur voor aanvang aanwezig, Ze controleren alles nog een laatste keer en stellen de duiven en eenden op hun gemak en voeren vervolgens hun show op.

impressie
Manro Evenementen Studio Gala
Manro & Lois zijn zijn regelmatig te bewonderen in de Dinnershow `Fantastique` voor data en meer informatie Klikt u hier>>